Què és raspberry.cat?

Qui som?

Raspberry.cat neix després que a un servidor (Climent Aparicio) li arribés el seu primer Raspberry Pi. Amb ganes de trobar més informació, com és de costum, em vaig posar a remenar per Internet, en busca de tot el que pogués trobar i si bé vaig trobar (com en tots els projectes lliures i oberts) molta informació, vaig trobar a faltar una cosa que als amants del programari i maquinari lliure, ens encanta. La comunitat.

Si, la pròpia pàgina oficial de Raspberry, té uns fòrums excel·lents, però en anglès. Així que sense pensar-ho gaire més, vaig decidir crear la comunitat catalana d’usuaris de Raspberry Pi. La idea, ben senzilla, un apartat amb notícies del petit ordinador i un altre, amb un fòrum on ens poguéssim comunicar i ajudar tots aquells catalans interessats en compartir experiències amb aquest petit ordinador.

Poc a poc la comunitat ha anat creixent fins al punt que ben aviat ja  vam poder fer la primera trobada d’usuaris de Raspberry Pi gràcies a l’ajuda d’en Xavi Colomer de la BcnDevCon. La qual va ser considerada un èxit rotund.

Des de llavors, segueix el treball amb la administració de la pàgina i paral·lelament ja estem treballant per poder fer més trobades i així poder fer créixer la comunitat, fent el que més ajuda a fer-ho, que és poder conèixer a tots els seus membres i poder intercanviar experiències amb ells.

Així doncs, us animem a participar a la comunitat!

Què hem fet?

De moment (això només és el principi) aquests són els esdeveniments que hem preparat:

Raspberry Pi(zza)

raspberrypizza2

RASPBERRY JAM BARCELONA

Portada
Portada

2º EDICIÓ DE LA RASPBERRY JAM BARCELONA

raspberryjam15-01

On hem sortit?

Com a tothom, ens fa molta il·lusió que es reconegui la feina que fem, així que aquest serà l’apartat més egòlatra de la pàgina.

Entrevista al generació digital del Canal 33

Promoció de la trobada a Geeks.cathttp://geeks.cat/pimera-trobada-dusuaris-catalans-de-raspberry-pi/

Entrevista al “No hi som per festes” de Rac1 amb Jordi Beltran [+]

Mossega la Poma  Entrevista [+]

TINET Jornada 2013:  “Raspberry Pi, un enginy personal?” [+]

Vilaweb Raspberry Pi, l’ordinador ‘low cost’ per a educar i experimentar [+]

–Podeu escoltar el programa en format mp3.

Notícies, articles i fòrums de Raspberry Pi en català